Hästkapplöpning: Speltips och strategier

Vill du satsa på hästkapplöpning? Upptäck speltips och strategier som hjälper dig att öka dina chanser att vinna! Hästkapplöpning är mycket populärt i länder som Storbritannien eller Australien. Det är därför jag planerade att presentera en komplett tutorial från A till Z i följande för att lära dig allt du behöver veta om hästkapplöpning.

TYP AV satsningar på hästarracing

Typerna av spel som erbjuds skiljer sig mycket från vad vi hittar i andra sporter, och det är därför många spelare inte förstår vad ett visst spelalternativ betyder, varför detta avsnitt säkert kommer att vara mycket användbart för nybörjare.

Fast odds vs Startpris

Till skillnad från andra sporter, i hästkapplöpning har vi två alternativ att välja mellan när det gäller odds. Vi kan välja den kvot som erbjuds vid den tiden (fast kvot), eller vi kan välja alternativet ”SP” (Startpris). Om vi ​​väljer det här alternativet kommer vår kvot att vara den som ställts in av tävlingsoperatörerna i början av det. Naturligtvis finns det en viss risk här, för vi har inget sätt att veta om det kommer att vara högre eller lägre än den fasta kvoten som erbjuds.

Vanligtvis garanterar dock bookmakare de bästa oddsen. Om den normala oddsen för den tävlande vi vill satsa på är 3,75 och vi väljer alternativet ”SP” finns det två alternativ:

SP-kvoten kommer att vara högre än 3,75 och då kommer vi att dra nytta av den nya kvoten
SP-kvoten kommer att vara mindre än 3,75 och då får vi den inledande kvoten

Vi kommer att ta reda på detta först i början av loppet. Läs dock reglerna för bookmaker du spelar på, för inte alla har ett sådant erbjudande.

Ta också hänsyn till det faktum att mer nyligen erbjuder flera byråer endast SP-kvoter, och i bästa fall inför de fasta kvoter med högst 10-15 minuter före start av loppet. Men vi kommer att diskutera dessa frågor i slutet av artikeln, när vi kommer att se vilka bookmakare som erbjuder hästkapplöpning. Låt oss nu se vad som är de populäraste typerna av satsningar.

Enkla satsningar på en enda hästkapplöpning

Framåtinsatsningar – satsningar som placeras före vinnaren på vinnaren. Du måste läsa bookmakerns regler för att se vad som händer om ditt urval inte deltar i loppet. I vissa bookmakers förklaras en insats på en icke-deltagande häst förlorad, medan i andra din insats återbetalas. Satsningar på förhand efter valideras med odds och under de villkor som finns på dagen för insats. Om tävlingen skjuts upp till en annan dag får du oddsen 1,00 för den förutsägelse som spelas endast om tävlingsförhållandena ändras eller om terrängen i ett tävling äger rum eller löpytan ändras (till exempel istället för gräsbanan förändras det i banan på marken).

Spel på vardera vägen – många känner inte till den här termen och är förvånade över att se att de har vunnit ett sätt på varje sätt. De tror att den de satsar på ska vinna loppet, men det är inte fallet. På varje sätt satsar du praktiskt taget två satsningar. Hälften av insatsen för att vinna loppet och den andra halvan på rankningen (i allmänhet) på 2-3 platser, oddsen beräknas om. För att placera en vägsatsning klickar du på vinnande oddsen för den tävlande du vill satsa på, och i den virtuella biljetten ser du att en ”E / W” -ruta visas som du kan kontrollera för att aktivera detta vadslagningsalternativ. .

Beroende på antalet tävlande i loppet har vi något liknande:

2-4 deltagare – inga ”E / W” -spel
5-7 deltagare – Hästen måste avsluta på 1: a eller 2: a plats. Kvoten för ”E / W” kommer att vara 1/4 av den normala kvoten (uppmärksamhet, det beräknas utifrån fraktionskvoten, inte från den decimala kvoten).
8+ deltagare – Platser 1-3. Kvoten kommer att vara 1/5.
12-15 deltagare (handicaplopp) – Platser 1-3. Kvoten kommer att vara 1/4.
16+ deltagare (handicaplopp) – Plats 1-4. Kvoten kommer att vara 1/4.

Exempel: Du placerar en Every Way (1-3) -insats på en häst som har oddsen 10.00 för att vinna ett lopp med 8 deltagare. Om insatsen är 20 SEK, betyder det att den är uppdelad i två delar:

10 SEK på att vinna loppet – du kommer att vinna 100 SEK om den tävlande du väljer själv (vinst 90 SEK).
10 SEK på rankningen på 2-3 platser på en nivå av 1/5 av den inledande kvoten. Andelen beräknas i bråk, vilket innebär att din vinst blir 10 * 9/5 = 18 SEK. Så du får totalt 28 SEK.

Cover Bet – 2 platser – Du satsar på en häst att han kommer att avsluta på en av de två första platserna. Oavsett var han slutar satsningen blir han vinnaren. Naturligtvis kommer oddsen att vara lägre än för ”antepost” -insatsen.

Cover bet – 3 platser eller 4 platser – Liknar Cover bet – 2 platser. För att satsningen ska bli en vinnare måste urvalet sluta, i förekommande fall, i de första tre eller på de fyra första platserna.

Dead Heat – när två val hamnar i oavgjort förloras hälften av insatsen och för den andra får du motsvarande vinst beroende på vad du satsar. Om du till exempel satsar 10 SEK på 10 odds och den valda hästen hamnar bunden med en annan kommer du att vinna 5 SEK (hälften av vadet x odds 10, dvs. 50 SEK).

Prognos / första 2 i exakt ordning – för denna typ av satsning måste du förutsäga den exakta ordningen för de två första rankade. Om du till exempel satsar på häst 4 och häst 6 i denna ordning måste du vinna häst 4 till slut och avsluta häst 6 på andra plats.

Reversprognos / topp 2 i valfri ordning – som i fallet ovan måste du träffa de två bästa, bara nu kan de avsluta loppet i valfri ordning (det spelar ingen roll vilken av dem som är först och vilken är den andra).

Tricast / topp 3 i exakt ordning – som ovan satsar du på exakt ordning, men den här gången för de tre bästa hästarna.

Omvänd Tricast / topp 3 i valfri ordning – du måste slå de tre konkurrenterna som kommer att avsluta på pallen, men det spelar ingen roll i vilken ordning.

Detta är de viktigaste hästkapplöpningsinsatserna på dem som fokuserar på denna sport. Visst andra typer av spel erbjuds också, åtminstone i vissa tävlingar. Emellertid hos de onlinespelare i Svenska är de vanligaste typerna av insatser antepost, varje-vägs, avskärmning, omvänd prognos, tricast och omvänd tricast. Det är möjligt att namnen på vadslagningstyperna är lite mer svenska, så de bör översättas och inte ha det ursprungliga namnet.

Systemspel

Kombinerade satsningar – vi kan placera spel i systemet, precis som i andra sporter. Det enda villkoret är att välja hästar från olika raser, vilket är ganska logiskt. Om jag väljer tre hästar från tre olika raser, kan jag spela följande system:

Enkel 3 @: 3 enkla satsningar på varje lopp separat
Dubblar 3 @: kombinationer av 2 lopp (totalt tre kombinationer). Så åtminstone två av våra tre hästar måste vinna sina lopp.
Trippel 1 @: enkelbiljett. alla tre hästar måste vinna.
Trixie 4 @: tre dubbelsatsningar + en trippelinsats.

Vi kan också placera Every-Way-satsningar i systemet. Återigen kommer vi att ha ett dubbelt antal satsningar. Så om vi kompletterar rutan ”Dubbel” med 5 är den totala insatsen 30. (tre normala kombinationer där två hästar måste vinna, och tre kombinationer där två hästar måste rankas i topp3).

Daily Double – är en satsning som tillåter oss att välja vinnarna i två på varandra följande lopp och skapar en satsning i kombination med dessa två vinnare. Alla måste vinna sitt lopp för att satsningen ska bli en vinnare. Minsta insats är $ 1. Vi kan välja flera hästar i varje lopp, och sedan kommer vi att ha ett system med flera satsningar (kombinationer mellan varje häst vald från det första loppet och varje häst som valts från det andra loppet).

Pick 3 / Pick 4 – är samma system som Daily Double, först nu har vi kombinationer för tre eller fyra på varandra följande lopp. Vi kan också ha ”jämförande satsningar” där vi måste välja mellan två hästar den som vi tror kommer att avsluta framför den andra. En annan typ av satsning är ”Favoriter och resten av deltagarna” där vi måste välja om loppet ska vinnas av en av de två huvudfavoriterna i loppet, eller om det kommer att vinnas av en annan häst.