Rumänien U21 besegrade Ukraina U21 i EURO förberedelserna och klättrade gruppen ställningar

Det rumänska U21-landslaget vann med 3-0 i matchen mot Ukraina U21, från EM-förberedelserna. Målen för matchen spelas på arenan i Ploiești gjordes av Olimpiu Moruţan och Adrian Petre, två gånger, enligt Mediafax nyhetsbyrån.

Selector Mirel Rădoi skickade ett offensivt lag på planen, i ett 4-3-3-system. Vårt landslag började bra, men misslyckades med att göra mål, även om George Ganea och Denis Drăguș hade några viktiga möjligheter. Rumänien visade dock mycket bättre efter pausen, då man gjorde tre mål. Den första framgången kom efter 75 minuter när Olimpiu Moruţan kom in från höger och sköt hårt för att göra mål efter 75 minuter.

Den andra framgången kom också efter ett kryss från Valentin Mihăilă högra sida, för Adrian Petre (minut 80); den senare hade införts till fältet fyra minuter tidigare. Samma Petre satte också slutresultatet, i 90 + 4 minut, efter ett slag i försvaret av Ukraina. Vi har ännu inte sett några varor tillgängliga för supportrar till Rumäniens U21-lag.

Övriga resultat som registrerats i den rumänska gruppen:
Finland – Malta 4-0
Danmark – Nordirland 2-1

Rumäniens U21-landslag besegrade liknande representant för Nordirland på måndagskvällen, 3-0, på ”Anghel Iordănescu” Stadium i voluntari, i EURO 2021 förberedelser.

Nordirland utvecklades i numerärt underläge från den 38:e minuten. Dennis Man var långt in i djupet, men kolliderade med målvakten Conor Hazard nära den stora boxen. De två tillbringade ungefär tre minuter på gräsmattan, får sjukvård.

I den 48:e minuten gjorde Tudor Băluţă 1-0 efter en förvirrande match i Nordirland. Adrian Petre försökte två gånger skjuta mot målet, men han skickade in blocket, och bollen nådde spelaren i Brighton & Hove Albion, som skickade in nätet, efter att bollen träffade ribban från början.

I den 59:e minuten fick Valentin Mihăilă insidan av boxen från Dennis Man, Oaidă lät bollen passera, och Universitetet i Craiova-spelaren sköt hårt och lyckades göra 2-0.

Slutresultatet gjordes i den 67:e minuten när Andrej Ciobanu gjorde 3-0. FC Viitoruls Adrian Petre var i boxen och sköt till bortre hörnet och besegrade målvakten från Nordirland.

För Rumänien u21 var den andra raka segern i den preliminära 3-0, efter den som erhållits i Ploiesti på torsdagen mot Ukraina.

Efter tre spelade matcher i Grupp 8-kvalet i EM 2021 ligger Rumänien U21 på tredje plats, med sex poäng. I första hand är Danmark, vinnare av de tre spelade matcherna.

Rangordning av grupp 8-kval vid EM U21:

1. Danmark U21 – 9 poäng (3 matcher)
2. Finland U21 – 7p (4 matcher)
3. Rumänien U21 – 6p (3 matcher)
4. Ukraina U21 – 3p (3 matcher)
5. Nordirland U21 – 2p (4 matcher)
6. Malta U21 – 1p (3 matcher)

Vid den sista turneringen i Ungern och Slovenien kommer de att få kval av de nio gruppvinnarna och den bästa andraplatsen. De återstående åtta andra platserna kommer att spela en damm.

Vid det tidigare U21-EM, som spelades i år, nådde Rumänien semifinalen, där man besegrades av Tyskland, med 2-4. Efter denna prestation fick det landslag som Mirel Rădoi förberedde sig vid OS 2020.