Rumänien U21 besegrade Ukraina U21 i EURO förberedelser och klättrade gruppen ställningar

Det rumänska U21-landslaget vann med 3-0 i matchen mot Ukrainas U21- -i EM. Målen för matchen som spelades på arenan i Ploiești gjordes av Olimpiu Moruţan och Adrian Petre, två gånger, enligt nyhetsbyrån Mediafax.

Selector Mirel Rădoi skickade ett offensivt lag på planen, i ett 4-3-3-system. Vårt landslag började bra, men misslyckades med att göra mål, även om George Ganea och Denis Drăguș hade några viktiga möjligheter. Rumänien visade dock mycket bättre efter pausen, då man gjorde tre mål. Den första framgången kom efter 75 minuter när Olimpiu Moruţan kom in från höger, sköt svårt att göra mål efter 75 minuter.

Den andra framgången kom också efter ett kryss från Valentin Mihăilăs högra sida, för Adrian Petre (minut 80). Den senare hade introducerats till fältet fyra minuter tidigare. Samma Petre satte också slutresultatet, i 90 + 4 minuter, efter ett slag i försvaret av Ukraina. Vi har ännu inte sett några varor tillgängliga för anhängare av Rumänien U21-lag.

Övriga resultat som registrerats i den rumänska gruppen:
Finland – Malta 4-0
Danmark – Nordirland 2-1

Rumäniens U21-landslag besegrade liknande representant för Nordirland på måndagskvällen, 3-0, på ”Anghel Iordănescu” Stadium i Frivillig, i EM 2021 förberedelser.

Nordirland utvecklades i numerärt underläge från den 38:e minuten. Dennis Man var långt in i djupet, men kolliderade med målvakten Conor Hazard nära den stora boxen. De två tillbringade ungefär tre minuter på gräsmattan, ta emot sjukvård.

I den 48:e minuten gjorde Tudor Băluţă 1-0 efter en förvirrande match i Nordirland. Adrian Petre försökte två gånger skjuta mot mål, men han skickade in blocket, och bollen nådde spelaren i Brighton & Hove Albion, som skickade in nätet, efter att bollen träffade ribban inledningsvis.

I den 59:e minuten fick Valentin Mihăilă insidan av boxen av Dennis Man, Oaidă lät bollen passera och Craiova-spelaren sköt hårt och lyckades göra 2-0.

Slutresultatet fastställdes i den 67:e minuten när Andrej Ciobanu gjorde 3-0. FC Viitoruls Adrian Petre var i boxen och sköt till det bortre hörnet och besegrade målvakten från Nordirland.

För Rumänien U21 var den andra raka segern i den preliminära 3-0, efter den som erhållits i Ploiesti på torsdagen mot Ukraina.

Efter tre matcher i Grupp 8-kvalet i EM 2021 ligger Rumäniens U21-landslag på tredje plats med sex poäng. På första plats är Danmark, vinnare av de tre spelade matcherna.

Placering av Grupp 8-kval i EM U21:

1. Danmark U21 – 9 poäng (3 matcher)
2. Finland U21 – 7p (4 matcher)
3. Rumänien U21 – 6p (3 matcher)
4. Ukraina U21 – 3p (3 matcher)
5. Nordirland U21 – 2p (4 matcher)
6. Malta U21 – 1p (3 matcher)

Vid den sista turneringen i Ungern och Slovenien kommer de att få kvalificering av de nio gruppvinnarna och den bästa andraplatsen. De återstående åtta andraplatserna kommer att spela en damm.

Vid det förra U21-EM, som spelades i år, nådde Rumänien semifinal, där man besegrades av Tyskland, med 2-4. Efter denna bedrift tog landslaget som mirel Rădoi tagit examen i OS 2020.