Om amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll, känd i USA och Kanada precis under termen fotboll, är en lag sport som kombinerar strategi med fysisk lek. Målet med spelet är att vinna poäng genom att avancera bollen i sidan av motståndar laget. Namnet kommer från längden på den amerikanska fotbollen som är 1 fot lång. Målet med spelet är att göra poäng genom att avancera den ovala bollen i målet mål fältet.

Amerikansk fotboll är en sport av kontakt. Vissa spelare är stora och kraftfulla, och andra är små och snabba. Våld krävs ofta, men också intelligens, smidighet och skicklighet. Det kan vara ett spel av stor komplexitet, särskilt på en professionell nivå, men grundläggande regler kan lätt förstås, oavsett vem som praktiseras.

I 1960, den amerikanska Football League (AFL) bildades, NFL rivaliserande ligan, och i 1970 de två ligorna samman till en liga av 26 lag. Denna sammanslagning födde också den viktigaste årliga Super Bowl-spelet. År 2006 ökade antalet lag till 32. Sedan 2008 har två nya ligor startat: all-American Football League och United Football League.

För närvarande, på grund av dess popularitet i USA, spelas amerikansk fotboll i många länder, i en mängd ligor, av amatörer och proffs. Förutom ligor i USA, det finns fler professionella ligor i över 50 länder, den mest kända är den kanadensiska Football League (CFL), Tyskland (tyska Football League (GFL)) och Japan (X-League). På senare tid är amerikansk fotboll också spelas av kvinnor i ligor med en semi-professionell karaktär.

Dessutom, som en del av sin popularitet, alla amerikanska team har sina egna butiker för att sälja märkes varor till sina fans. Till exempel är Red Sox en av de lag som har några intressanta saker tillgängliga för försäljning.