Nya spel fusioner & förvärv

Online Gaming marknaden har sett en trend i konsolidering under de senaste åren med företag som deltar i fusioner och förvärv på både lokal och global nivå.

Som de amerikanska författarna har flyttat mot vadslagning, har det förvärvat Sports Betting Platform SBtech, en av ledarna på marknaden. Detta kommer säkert se Draftkings varumärke svänga deras sport avsnitt över till denna plattform, dikning den nuvarande leverantören, Kambi. Detta är en viktig förlust för det svenska företaget, men är inte något rop på eftersom deras betting programvara verkar vara en av de mest kompletta, med funktioner och verktyg svårt att hitta med andra leverantörer. Dessutom är deras B2B-team hårt på jobbet underteckna nya erbjudanden och hålla nuvarande kunder som 888sports konkurrenskraftiga.

På andra sidan söker en del andra företag fortfarande efter en organisk tillväxt, investerar i egna projekt och utvecklar nya tjänster och produkter för sina kunder. Ett sådant fall är NovaCorp net som just har drivit nya tjänster leva som en fotboll förutsägelse verktyg, erbjuds gratis, och bygger på en avancerad algoritm lärande från olika statistik och tidigare resultat. Dessutom, eftersom företaget också har tittat på att utvecklas på en vertikal axel, har det gjort en investering i en Gaming mjukvaruutvecklare och aggregator, JoinGames AB (Sverige, Malta).

Allteftersom marknaden utvecklas förvandlar nya fusioner och förvärv branschen, vilket gör förändringarna från de senaste 20 åren svåra att föreställa sig. Många av dessa beror på marknadens mognad och även kostnader för verksamheten och nya tekniska framsteg som krävs för att hålla jämna steg med trenderna.