NFL Season & fotbollsplan

Säsongen i amerikansk fotboll börjar i slutet av augusti och slutar i januari. Avspelning spelas i januari månad, och Super Bowl-finalen hålls vanligtvis under första veckan i februari. I allmänhet, High School matcher hålls på fredagen, de i högskolor på lördag, och NFL Professional League spelar på söndag.

Ett team på 11 personer har besittning av bollen. Detta kallas offensiv och försök att avancera med bollen över fältet antingen genom att springa iväg eller genom att korsa den, och markera punkter som passerar poängen linjen och slutar med det i området som kallas Endzone (Poäng område). Det andra laget heter Defense. Den försöker stoppa laget i offensiven och göra det förlora innehav av bollen. Om det offensiva laget lyckas göra mål, kommer det att kapitulera motståndarens besittning och rollerna förändras (det offensiva laget kommer att försvara sig och försvars laget kommer att attackera). Dessa förändringar av innehav kommer att ske tills de fyra kvartalen av matchen är över.

Stark

Tomten är 100 meter lång och 53 meter bred (1 varv = 0,9144 meter). De vita markeringar på planen hjälpa spelare, tjänstemän och fans att titta på spelet också.

Gränser:

-endlines: de sträcker sig över bredden på terrängen i båda ändar

-sidelines (linjer): sträck över terrängen, på båda sidor

-endzones: har en längd på 10 meter (9,1 m), en i vardera änden av fältet; förmodligen den viktigaste delen av marken, är där den kan marknadsföras

-mål linjer: avgränsa en Endzone från resten av fältet; avståndet mellan två mål linjer är 100 meter (91,4 m)

-Yard Lines: linjer som korsar terrängen över dess bredd och som ligger 5 till 5 varv, numrerade

-inkommande linjer: två parallella rader med korta markeringar, som ligger på ett avstånd av 1 varv (0,91 m), nära centrum av landet; är den plats där spelet återupptas med bollen placeras i utrymmet mellan de två rader av linjer

-mål inlägg: de är placerade i slutet av varje Endzone och är fördelade på 18,5 fot (5,6 m) i den professionella ligan och högskolor, 24 fot (7,3 m) gymnasieskolor; staplarna är sammanfogade i det nedre området av en tvärgående bar som ligger på 10 fot (3,05 m) av marken.

Området mellan 20 varvet och Endzone linjen kallas ”RedZone”.