Spela Dominoes – Intressanta fakta och tips

Om du nyligen har hört talas om spelet dominobrickor och har fått intresserad av att spela det, kan du spela det online med antingen spelpengar eller riktiga pengar. Medan vissa webbplatser erbjuder spel med bara play money, vissa andra erbjuder med båda, spela och riktiga pengar. Låt oss förstå några regler och strategier för att spela domino.

Em

Medan du spelar domino på webbplatser som pkvgamesmu.biz, bör du veta att block spel är de mest grundläggande formerna av domino och även de mest populära. Det är normalt spelas mellan två spelare, men fler spelare kan också delta. Spelet bör börjas med alla 28 brickor nedåt och spelare bör slumpmässigt välja sju. De återstående 21 brickorna ska läggas åt sidan och ska inte användas för resten av spelet.

I blockspel, om en spelare inte kan spela en bricka, bör de passera sin tur till nästa spelare. Om alla spelare inte kan spela en bricka, är spelet över som kallas ett block. Annars spelet fortsätter tills en spelare blir av med alla sina brickor och förklarar ”Dominoe”. Denna spelare poäng 1 poäng för varje pip (dot) på plattor kvar i sina motståndares hand. Om spelet slutar i ett block betyder det att båda spelarna fortfarande har brickor. I så fall lägger spelarna ihop sina poäng och spelaren med minst antal kärnor får poäng som är lika med skillnaden mellan båda summorna.

Em

Precis som i block spel, i oavgjort spel för sju brickor är att väljas av två spelare. Om det finns fler spelare, sänks detta antal. Men i oavgjort dominobrickor andra plattor inte läggs åt sidan, men skjuts åt sidan nedåt i vad som kallas Bone Yard.

Gameplay och scoring är nästan samma som block domino; men en stor skillnad är att när du inte kan spela en bricka, istället för att passera bör du dra en annan bricka från Bone Yard. Ändå, om du inte kan spela en bricka, bör du fortsätta att dra. Om alla brickor är färdiga men ändå kan du inte spela, bör du passera till nästa spelare.

Em

Spelet dominobrickor ska spelas skickligt. Även om det finns ingen anledning att gå mycket djupt, kan några starka men enkla tips hjälpa dig att komma igång på en stor webbplats som https://pkvgamesmu.biz/.

Bli av med högre värde plattor och dubblar tidigt

Om du är kvar med brickor med högre värde och om du förlorar spelet, måste du lägga upp mer antal kärnor till motståndarens poäng. Därför bör du bli av med högre värde plattor så snart som möjligt.

Vid dubbel är de svårare att spela eftersom du kan spela dem på ett nummer. Således kan en 6-6 spelas endast på en 6, medan en 6-4 kan spelas på en 6 eller en 4. Därav du bör bli av med dem också.

Håll ett öga på när din motståndare passerar eller drar

När din motståndare drar eller passerar, vet du att de inte har några av de siffror som visas i sin hand. Du kan sedan räkna ut vilka brickor de håller och kan börja spela dina brickor strategiskt för att tvinga dem att behöva passera eller dra på sin tur.

Har så mycket variation som du kan

Detta kan vara lite svårare och lite mindre viktigt än ovanstående strategier; fortfarande är det bra att behärska det. Med så många pip nummer som du kan i handen hjälper dig att undvika att passera eller rita. Samtidigt som bli av med plattor, gör det så jämnt som du kan för att behålla din sort. Men gör inte detta på bekostnad av ovanstående tips.

Förstå reglerna och följ dessa tips och du kommer att njuta av spelet dominobrickor. Ha det så bra!