Spela Dominoes – Intressanta fakta och tips

Om du nyligen har hört talas om spelet domino och har blivit intresserad av att spela det, kan du spela det online med antingen spela pengar eller riktiga pengar. Medan vissa webbplatser erbjuder spel med bara spela pengar, erbjuder vissa andra med både, spel och riktiga pengar. Låt oss förstå några regler och strategier för att spela dominobrickor.

Em

När du spelar domino på webbplatser som pkvgamesmu.biz, bör du veta att blockspel är de mest grundläggande formerna av dominobrickor och även de mest populära. Det spelas normalt mellan två spelare, men fler spelare kan också delta. Spelet bör börjas med alla 28 brickor med ansiktet nedåt och spelarna bör slumpmässigt välja sju. De återstående 21 plattorna ska läggas åt sidan och ska inte användas för resten av spelet.

I blockspel, om en spelare inte kan spela en panel, bör de skicka sin tur till nästa spelare. Om alla spelare inte kan spela en panel är spelet över vilket kallas ett block. Annars fortsätter spelet tills en spelare blir av med alla sina brickor och förklarar ”Dominoe”. Denna spelare gör 1 poäng för varje pip (punkt) på brickor kvar i motståndarnas hand. Om spelet slutar i ett block betyder det att båda spelarna fortfarande har brickor. I så fall lägger spelarna ihop sina poäng och spelaren med minst antal pips får poäng som motsvarar skillnaden mellan båda summorna.

Em

Precis som i blockspel ska i dragspel för sju brickor väljas av två spelare. Om det finns fler spelare sänks detta antal. Men i drag dominoes andra plattor läggs inte åt sidan, men skjuts till sidan med framsidan ner i det som kallas Bengården.

Spel och poängsättning är nästan samma sak som block dominoes; men en stor skillnad är att när du inte kan spela en kakel, istället för att passera bör du rita en annan kakel från Bengården. Men om du inte kan spela upp en panel bör du fortsätta rita. Om alla brickor är klara men ändå inte kan spela bör du gå vidare till nästa spelare.

Em

Spelet dominoes ska spelas skickligt. Även om det inte finns något behov av att gå mycket djupt, kan några starka men enkla tips hjälpa dig att komma igång på en bra webbplats som https://pkvgamesmu.biz/.

Bli av med högre värdeplattor och dubbla tidigt

Om du har högre värdepaneler kvar och om du förlorar spelet måste du lägga till fler pips till motståndarens poäng. Därför bör du bli av med högre värdeplattor så snart som möjligt.

Vid dubbel är de svårare att spela eftersom du kan spela dem på ett nummer. Således kan en 6-6 endast spelas på en 6, medan en 6-4 kan spelas på en 6 eller en 4. Därför bör du bli av med dem också.

Håll ett öga på när din motståndare passerar eller drar

När din motståndare drar eller passerar vet du att de inte har något av siffrorna som visas i deras hand. Du kan sedan ta reda på vilka brickor de håller i och kan börja spela dina brickor strategiskt för att tvinga dem att behöva passera eller dra på sin tur.

Ha så mycket variation som du kan

Detta kan vara lite svårare och lite mindre viktigt än ovanstående strategier; Ändå är det bra att behärska det. Att ha så många pipnummer som du kan i handen hjälper dig att undvika att passera eller rita. Medan du blir av med brickor, gör det så jämnt du kan för att behålla din variation. Gör dock inte detta på bekostnad av ovanstående tips.

Förstå reglerna och följ dessa tips så kommer du att njuta av spelet domino. Ha det så bra!